Αίγινα: Οι Παπανδρέου και το Souvenir ΠΑΣΧΑΣ! (ΦΩΤΟ)

Μια  φωτογραφία  χίλιες  λέξεις, στην κυριολεξία. Παραλία  Αίγινας  λίγο πριν το 1960. Η οικογένεια Παπανδρέου κάθεται σε ένα καφενεδάκι μπροστά από το κτίριο  Λογιωτατίδη. Ο Ανδρέας  Παπανδρέου με  το γνωστό καπέλλο του και τα παιδιά  του Γιώργος και Σοφία.

Μια  ηλιόλουστη χειμωνιάτικη ημέρα αν κρίνουμε από το ρουχισμό. Πίσω τους  η χειροποίητη ταμπέλα με τη φίρμα  του γνωστού από τότε επιχειρηματία «ΠΑΣΧΑ».

Κατάστημα  souvenir με είδη ελληνικής τέχνης όπως αναφέρει του Δημητρίου και της Μαρίας Πάσχα.

Θυμηθήκαμε αυτή την παλιά φωτογραφία μια που ο Δημήτρης Πάσχας απεβίωσε  τη Δευτέρα του Πάσχα 3/5. Η φίρμα  «Πάσχας» κυριάρχησε για δεκαετίες  στον εμπορικό κόσμο της Αίγινας κρατώντας  το μονοπώλιο καπνού και τσιγάρων αλλά  και με το souvenir της  παραλίας.

Η οικογένεια  προέρχεται από τα Μέθενα και όπως μας πληροφόρησε  η κόρη του εκλιπόντος Στέλλα Πάσχα, το πραγματικό όνομα της οικογένειας είναι Λέκκα. Εξαιτίας  της μητέρας που λεγόταν Πασχαλιά άρχισαν οι συγχωριανοί να αποκαλούν  τους απογόνους  » τα παιδιά της Πασχαλιάς» κι έτσι καθιερώθηκε ώσπου κάποια  στιγμή άλλαξαν  το επώνυμο τους από Λέκκα  σε Πάσχα.

Ο  Δημήτριος Πάσχας  που έφυγε πλήρης ημερών και κατοικούσε στην παραλία  της Αίγινας σφράγισε μια ολόκληρη εποχή στην Αίγινα με την προσωπική του εργασία και την εμπορική του δραστηριότητα.

Η  φωτογραφία προέρχεται από την προσωπική σελίδα  της Στέλλας Πάσχα  στο Face book  και  της την έδωσε ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος.

saronicmagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.