Αίγινα: Οι συγγραφείς που ύμνησαν την Αίγινα στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας! (φωτο)

Ανεβαίνοντας  τη σκάλα  που οδηγεί από το ισόγειο  στον α΄  όροφο  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας, συναντούμε  τις μορφές των πνευματικών ανθρώπων  που ήρθαν  στην Αίγινα  και δημιούργησαν κάτω από το φως  της, Πρόκειται  για κορυφαίους ποιητές και λογοτέχνες που ύμνησαν τα χρώματα, τη φύση και  το τοπίο  της  Αίγινας και  την κατέστησαν φυσικό σκηνικό  στη  δημιουργία  τους.

Είναι  οι πεζογράφοι και ποιητές  που χωρίς να έχουν καταγωγή από  το νησί, επέλεξαν την Αίγινα  ως τόπο παραθερισμού, διακοπών ή μόνιμης κατοικίας. Είναι όλοι εκείνοι που έγραψαν  στην Αίγινα και την συμπεριέλαβαν  στο έργο τους. Είναι και εκείνοι που μη έχοντας ιδιαίτερη σχέση με το νησί τις αφιέρωσαν σελίδες  στο έργο  τους.

Οι μορφές αυτές συνοδεύουν την καθημερινότητα  μας, στο ταξίδι  της μάθησης και της  γνώσης καθώς ανεβαίνουμε  τη σκάλα  που οδηγεί προς  τις αίθουσες διδασκαλίας.

Αντικρίζουμε  τις μορφές  του Νίκου Καζαντζάκη, του Γιώργου Σεφέρη, του Οδυσσέα  Ελύτη, του Κώστα Βάρναλη,  του Ηλία  Βενέζη, του Στρατή Μυριβήλη, του Μ. Καραγάτση του Άγγελου Τερζάκη, του Γιάννη Μαγκλή, της  Ιουλίας Περσάκη, της  Ζώρζ Σαρρή της  Κατερίνας  Αγγελάκη – Ρουκ αλλά  και επισκεπτών της  Αίγινας  που δεν την ξέχασαν  φεύγοντας και τη μνημόνευσαν  στα  γραπτά  τους όπως ο Άλμπερ Καμύ και η Βιρτζίνια  Γουλφ. Κοντά σε αυτές  τις μορφές και εκείνη  της μεγάλης ιστορικού της  Αίγινας Γωγώς Κουλικούρδη και Κων/νου Σταμάτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.