Δείτε το πρώτο τρέιλερ για τον «Άνθρωπο του Θεού» με τον Άρη Σερβετάλη ως Άγιο Νεκτάριο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η διεθνής κινηματογραφική παραγωγή με θέμα τον βίο και τις δοκιμασίες που πέρασε ο Άγιος Νεκτάριος γυρίστηκε το καλοκαίρι του 2020 σε Αθήνα, Λαύριο και Αίγινα

Αρχικός σκοπός της παραγωγής ήταν η κυκλοφορία της ταινίας στις 3 Δεκεμβρίου 2020, όταν και συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου, κάτι που δεν έγινε εφικτό λόγω των κλειστών κινηματογράφων.

Τον χαρακτήρα υποδύεται ο Άρης Σερβετάλης, που ηγείται ενός καστ στο οποίο βρίσκονται ο Χρήστος Λούλης, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Νικήτας Τσακίρογλου, η Τάνια Τρύπη, η Τόνια Σωτηροπούλου, ο Ιερώνυμος Καλετσάνος, ο Μιχάλης Οικονόμου, ο Αλεξάντερ Πετρόφ αλλά και ο Μίκι Ρουρκ στον ρόλο ενός θεραπευμένου ασθενή.

Τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ, βραβευμένος συνθέτης των κινηματογραφικών έργων.

Ακολουθεί η επίσημη σύνοψη της ταινίας:

Η δημοτικότητα του Νεκτάριου Κεφάλα, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Όμως ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα. Ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια και χάρη στη φήμη του το μοναστήρι μεγαλώνει. Η Mονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα μέσα στο 2021 από τη Feelgood Entertainment
Το τρέιλερ της ταινίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.