Αίγινα: Νέες δηλώσεις δρομολόγησης πλοίων στο Σαρωνικό

Όπως συνηθίζεται  κάθε  χρόνο  τέτοια  εποχή, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες  στα πλαίσια  του προγραμματισμού των δρομολογίων τους δηλώνουν στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τις προτιμήσεις  τους για  τη δρομολόγηση  των πλοίων  τους  στην επόμενη  δρομολογιακή περίοδο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει λοιπόν  η εικόνα και ο αριθμός των πλοίων που έχουν δηλωθεί  για τη χρονική περίοδο 2021  – 2022  για τα  νησιά  του Σαρωνικού. Πέρα από τις υφιστάμενες  δρομολογήσεις  με τα ήδη εν λειτουργία  πλοία  όπως  τα επιβατηγά – οχηματαγωγά «Απόλλων Ελλάς», «Ποσειδών Ελλάς», «Αχαιός», «Φοίβος»  και  «Αγιος Νεκτάριος» συναντάμε  στους πίνακες που δημοσιεύτηκαν και άλλα πλοία. Η Saronic Ferries δρομολογεί  την «Αντιγόνη»  που ήδη ετοιμάζει απόπέρσι αλλά καθυστέρησε η ολοκλήρωση των  εργασιών στο σκάφος λόγω της πανδημίας.

Επανέρχονται με δηλώσεις δρομολόγησης  τα γνωστά μας πλοία  «Άρτεμις» και «Σύμη» (πρώην Ευτυχία) που δραστηριοποιούνται σε άλλες γραμμές. Το πρώτο στα ενδοκυκλαδικά επιδοτούμενα δρομολόγια και το δεύτερο από Άγιο Κωνσταντίνο προς Σποράδες. Οι  εταιρείες  των δύο πλοίων είχαν δηλώσει από πέρσι δρομολόγηση αλλά δεν πραγματοποιήθηκε.

Τέλος και ίσως το πιό ενδιαφέρον φαίνεται από το εικονιζόμενο αμφίπλωρο με το όνομα «ΔΑΜΙΑΝΟΣ» κατασκευής  2015  που εδώ και τέσσερα χρόνια παραμένει  δεμένο στα Αμπελάκια τςη Σαλαμίνας και δεν έχει δραστηριοποιηθεί. Το συγκεκριμμένο πλοίο είναι δηλωμένο ως «φορτηγό» και η εταιρεία  του το έχει δηλώσει  για δρομολόγηση στο Σαρωνικό.

Μένει  να δούμε  το αποτέλεσμα.

Ωστόσο  μην ξεχνάμε ότι πολλές  φορές δηλώνονται πλοία, οι προτιμήσεις  τους εγκρίνονται αλλά  στο τέλος  δεν υλοποιούνται  τα σχέδια. Το ίδιο είχε συμβεί και πέρσι όταν για τη γραμμή Πειραιάς – Σουβάλα είχαν δηλωθεί τρία πλοία!

Ο καιρός  θα δείξει!

saronicmagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.