«Τα λύματα της Αττικής είναι χειρότερα από ό,τι πριν το δεύτερο κύμα»

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί μεταξύ των επιστημόνων για την αύξηση του ιικού φορτίου στην Αττική. Η μεγαλύτερη περιφερειακή ενότητα της χώρας δίνει σχεδόν τα μισά από τα νέα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά.

Αυτό το γεγονός την έχει φέρει στις «κόκκινες» περιοχές από την Παρασκευή. Από τότε ισχύουν έκτακτα περιοριστικά μέτρα.

Με την φράση «Δυστυχώς δεν πάμε καλά, η αύξηση ήταν πολύ μεγάλη», ο καθηγητής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην Αττική, από την μελέτη των λυμάτων.

«Έχει γίνει εκτεταμένη πλέον διασπορά στην Αττική και πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής και εξέφρασε την εκτίμηση ότι πλέον η μετάδοση γίνεται από νέους και ασυμπτωματικούς ασθενείς. «Νομίζω ότι έχει γίνει μια σταδιακή διασπορά από την επιστροφή στους χώρους εργασίας, την αυξημένη κυκλοφορία στους δρόμους, από τη χαλαρότητα που αντιμετωπίζουμε τα μέτρα το Σαββατοκύριακο και συνολικά τη συμπεριφορά των πολιτών» σημείωσε ο κ. Θωμαΐδης.

«Τα λύματα δίνουν πληροφορίες για 7 με 10 μέρες μετά και βάσει των στοιχείων της τελευταίας μέτρησης, που έγινε την περασμένη Τρίτη, αυτό που σίγουρα θα δούμε τις επόμενες ημέρες θα είναι μία αύξηση» υπογράμμισε σχετικά.

«Η εικόνα που είδαμε τις τελευταίες ημέρες, αυτή η απότομη αύξηση, είναι ανάλογη και μεγαλύτερη με εκείνη που είχαμε τον Οκτώβριο, πριν από το δεύτερο κύμα, που κορυφώθηκε τον Νοέμβριο» τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.