Έρευνα και στην Κύθνο για εμπρησμό – Νέα εντολή, όπως και χθες για Αίγινα και Τζιά….

Νέα εντολή, όπως και χθες για Αίγινα και Τζιά, για έρευνα των συνθηκών υπό τις οποίες εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Παναγιά Κανάλα στην Κύθνο έδωσε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. Ήδη μεικτό κλιμάκιο αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού (ΠΣ, ΕΛΑΣ, ΛΣ) μεταβαίνει στο νησί, για τη διερεύνηση των αιτιών.

Η πυρκαγιά αυτή έχει ήδη τεθεί υπό μερικό έλεγχο, με ενέργειες τεεσάρων πυροσβεστών, δύο οχημάτων κι ενός ελικοπτέρου, με τη συνδρομή και υδροφόρων Ο.Τ.Α.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που ξέσπασε επίσης νωρίς το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Πέντε Αλώνια στον δήμο Δυτικής Μάνης. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 17 πυροσβέστες με πεζοπόρο τμήμα, τρία οχήματα κι ένα ελικόπτερο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο, Τετάρτη, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Μεγίστη.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.