«Σύγχρονο απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής στον Δήμο Αίγινας»

Σύγχρονο απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων, καφέ κάδους και ειδικούς εσωτερικούς κάδους ανακύκλωσης παρέλαβε ο Δήμος Αίγινας το Σάββατο 4 Ιουλίου από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, ο οποίος επισκέφτηκε το νησί συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ κ. Βασίλειο Κόκκαλη.

Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και δήλωσε: «Ο Δήμος Αίγινας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του ΕΔΣΝΑ και την Περιφέρειας Αττικής και με τεκμηριωμένη πρόταση συμμετέχουμε σε αυτό το μεγάλο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής και σε αυτό το όραμα που έχει θέσει ο Περιφερειάρχης από την προεκλογική του εκστρατεία και βλέπουμε ότι το κάνει πράξη στην αρχή της θητείας».

Ενώ στην συνέχεια στην τελετή παράδοσης παραλαβής o κ. Γιώργος Πατούλης μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαστε σήμερα στην Αίγινα, στην πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους, με έναν δήμαρχο που δείχνει από τους πρώτους μήνες, μαζί με τους συνεργάτες του, ότι ξέρει τι θέλει να κάνει και ήδη και η συνεργασία μας αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Υπάρχει ένα πλήθος έργων που βρίσκεται σε εξέλιξη και προφανώς με ένα παρατηρητήριο που υπάρχει από την Αντιπεριφέρεια Νήσων, με την Αντιπεριφερειάρχη την κ. Μπόγρη, βλέπουμε όλοι την εξέλιξη του έργου κ. δήμαρχε και είμαι αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα θα αντιληφθούμε και θα αντιληφθούν κυρίως οι πολίτες την διαφορετικότητα των πραγμάτων που ξεκίνησε από την 1η Σεπτέμβριου 2019 και επί της δικής σας διοικήσεως και με την δική μας προσπάθεια.

Σήμερα πράγματι δίνουμε μια ένδειξη του πώς ακριβώς πρέπει να κάνουμε τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, με το πιο σύγχρονο απορριμματοφόρο διαλογής και είμαι σίγουρος πως στα δικά σας χέρια και των συνεργατών σας αλλά και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σας, θα πιάσει τόπο. Διότι σε κάθε σημείο της Αττικής θέλουμε να γίνει συνείδηση των πολιτών και θα γίνει».

Κατόπιν τον λόγο πήρε η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη: «Να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε μέχρι τώρα. Προχθές στο Περιφερειακό Συμβούλιο εγκρίθηκαν κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις για την Αίγινα, εκτός των πολλών έργων που τρέχουμε μαζί με τον δήμαρχο για το δήμο της Αίγινας. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κ. Πατούλη για την προτεραιότητα που δίνει στους νησιωτικούς δήμους και που αντιλαμβάνεται την ανάγκη τους για διαχείριση των απορριμμάτων ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο».

Με την ολοκλήρωση των δηλώσεων πραγματοποιήθηκε επίδειξη των δυνατοτήτων του απορριμματοφόρου, ενώ είχε προηγηθεί εκπαίδευση του οδηγού του Δήμου Αίγινας, που θα χειρίζεται το όχημα. Οι καφέ κάδοι θα μοιραστούν σε αρχική φάση σε επιχειρήσεις και ξενοδοχεία που παράγουν βιοαπόβλητα και κατόπιν θα πραγματοποιείται η αποκομιδή τους.

Στην τελετή παράδοσης παραλαβής παρέστησαν οι Βουλευτές Α’ Πειραιά κα Νήσων κ.κ. Νίκος Μανωλάκος και Γιάννης Μελάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέλιος Θεριανός, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ. Νίκος Πτερούδης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρης Καραγιάννης, η Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κα Μαίρη Κουκούλη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νεκτάριος Λεούσης, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Αίγινας, Κυψέλης, Πέρδικας και Βαθέος κ.κ. Παναγιώτης Κασιμάκης, Μηνάς Γιαννούλης, Μιχάλης Μαρτής και Ηλίας Γρυπαίος.

Ευχαριστούμε θερμά το Catering «ΑΙΑΚΕΙΟΝ» για την προσφορά του μπουφέ και την εταιρεία «SOUND AND VISION» για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.