Δημοσία δαπάνη η εξόδιος ακολουθία της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ. Θα ταφεί στην Αίγινα, δίπλα στον σύζυγό της.

Συλλυπητήριο μήνυμα της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη για την απώλεια της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ.

«Η Κατερίνα Αγγελάκη -Ρουκ υπήρξε μία σημαντική προσωπικότητα στο χώρο των Γραμμάτων, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς. Το πλούσιο ποιητικό της έργο ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο. Μεταφράστηκε σε περισσότερες από δέκα γλώσσες. Αγαπήθηκε από τους αναγνώστες διαφορετικών γενεών και τιμήθηκε από τους ομότεχνούς της.
Για την Κατερίνα Αγγελάκη -Ρουκ η ποίηση ήταν βαθιά υπαρξιακή ανάγκη και αγωνία, που υπακούει στο νόμο της φυσικότητας και της αλήθειας. «Δεν θυμάμαι ποτέ να έζησα χωρίς ποίηση» έλεγε χαρακτηριστικά.
Θα συνεχίσει εκεί ψηλά στον «ουρανό του τίποτα», όχι με τα ελάχιστα, όπως λέει το ομότιτλο ποίημά της, αλλά με πάρα πολλά…
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους της και στους πολυάριθμους φίλους της».
Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο η εξόδιος ακολουθία, να γίνει δημοσία δαπάνη. Ο υπουργός ανταποκρίθηκε αμέσως. Η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ θα ταφεί στην Αίγινα, δίπλα στον σύζυγό της.​

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.