Ενημερωτική εκδήλωση για τους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου: Πως η προστασία του περιβάλλοντος μετατρέπεται σε κέρδη!

Ενημερωτική εκδήλωση σε συνδυασμό με workshop στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου INTERREGMED Consumeless MED έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 στην Αίγινα με ώρα έναρξης στις 16:30 στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.

Το έργο ConsumelessMed υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος INTERREGMED και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής δράσης, που στόχο έχει τον συντονισμό συγκεκριμένων δράσεων για αειφόρο τουρισμό με ωφελούμενους επιχειρήσεις/επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου. Βασικοί πυλώνες είναι οι: διάθεση των αποβλήτων, μείωση της χρήσης ύδατος και ενέργειας και προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί τοπικοί φορείς και επιχειρηματίες του τουρισμού με τη συνεργασία του Δήμου Αίγινας, του οποίου η συμβολή είναι καθοριστική στην κατεύθυνση της καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης και κουλτούρας αειφορίας στους τοπικούς παράγοντες.

Προς την κατεύθυνση αυτή, στην εκδήλωση προβλέπεται μία συνοπτική παρουσίαση του έργου Consumeless με παράλληλη έκθεση της πρακτικής εφαρμογής του στην πιλοτική περιοχή του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Τη διεύρυνση γνώσεων και απόκτησης του know-how για το πώς ηπροστασία του περιβάλλοντος μπορεί να μετατραπεί σε κέρδη θα επιχειρήσει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Άννα Ζαρκάδα με τη διενέργεια workshop.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως κάτωθι:

16.30 Εγγραφές

17.00 Χαιρετισμός:

Ιωάννης Ζορμπάς, Δήμαρχος Αίγινας

17.10 ConsumelessMED: Πρότυπο για τα νησιά:

Ζωή Γκρουμούτη, Επιστημονική Συνεργάτης του ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη για το έργο ConsumelessMED

17.25 «Η εμπειρία από την πιλοτική δράση του έργου στην περιοχή της Νάξου»:

Φωτεινή-Άννα Γκοτζιά, Επιστημονική Συνεργάτης του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το έργο ConsumelessMED

17.45 Coffeebreak

18.00 Workshop: Consumeless2Makemore: πώς η προστασία του περιβάλλοντος μετατρέπεται σε κέρδη:

Άννα Ζαρκάδα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μάρκετινγκ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

19.30 Ερωτήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.