Θάνος Μικρούτσικος: Μεγάλο αφιέρωμα της ΕΡΤ στον αείμνηστο συνθέτη!

Τη μνήμη του μεγάλου Ελληνα συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου τιμά η ΕΡΤ με ένα εκτενές τηλεοπτικό αφιέρωμα από εκπομπές του Αρχείου της.

Με αφορμή τον θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος θα ταφεί δημοσία δαπάνη αύριο, Δευτέρα, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, η ΕΡΤ θα μεταδώσει σήμερα, 29 Δεκεμβρίου, στις 17:00 (ΕΡΤ1) το σχετικό επεισόδιο της εκπομπής «ART WEEK».

Σε αυτό το επεισόδιο η Λένα Αρώνη συναντά τον Θάνο Μικρούτσικο σε μια συζήτηση για το έργο και τη ζωή του. Ο σημαντικός δημιουργός, που με τη μουσική του αποτύπωσε όσο λίγοι τις αναζητήσεις και διαστάσεις της εποχής του, ξεδίπλωσε στην κάμερα την καλλιτεχνική και προσωπική διαδρομή του, από τα παιδικά του χρόνια μέχρι τις κορυφαίες στιγμές καλλιτεχνικής έκφρασης. Ο Θάνος Μικρούτσικος στη συνέντευξή του αναφέρθηκε στη σχέση του με τη μουσική, την ποίηση, στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, στις ανθρώπινες σχέσεις και την κρίση.
Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο: Η «σκυτάλη» στην ΕΡΤ2

Το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, που αποχαιρέτισαν με συγκινητικά μηνύματα μεγάλοι καλλιτέχνες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, θα συνεχιστεί στις 20:00 (ΕΡΤ2) με το επεισόδιο της εκπομπής «Η ζωή είναι αλλού», με την Εύη Κυριακοπούλου (παραγωγής 2005).

Ο Θάνος Μικρούτσικος, στην εν λόγω εκπομπή, μίλησε για τη ζωή του, τις γυναίκες που αγάπησε και τα τέσσερα παιδιά του, ενώ αναφέρθηκε στους προβληματισμούς του τόσο γύρω από τα μουσικά πράγματα, όσο και γύρω από τα κοινωνικά θέματα, εγχώρια και διεθνή. Επίσης, έκανε μια αναδρομή πολιτική στη ζωή του μετά το 1974 – όπως χαρακτηριστικά είπε, «από τότε που κυκλοφορούσα με αμπέχονο μέχρι σήμερα που φοράω και σακάκι».

Η συνάντηση του Θάνου Μικρούτσικου με τη Μαλβίνα Κάραλη
Το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο ολοκληρώνεται αύριο, Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019, στις 11:15 με τη μετάδοση από την ΕΡΤ2 ενός σπάνιου τηλεοπτικού τεκμηρίου: τη συνάντηση του Θάνου Μικρούτσικου με τη Μαλβίνα Κάραλη, στο πλαίσιο της εκπομπής «Οι νότες και τα λόγια», παραγωγής 1988.

Ο καταξιωμένος συνθέτης έκανε μια εναλλακτική ανασκόπηση του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού, με εκτενή αναφορά στην έντονα κοινωνικοπολιτική χροιά που αυτό απέκτησε στη μεταπολιτευτική περίοδο. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο Θάνος Μικρούτσικος ερμήνευσε πλειάδα πολιτικοποιημένων, και μη, συνθέσεών του μαζί με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Διονύση Θεοδόση και τη Χαρούλα Αλεξίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.