Γεώργιος Δαβάκης ο πρώτος συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Πειραιά!

Ο πολύπειρος αυτοδιοικητικός και μακροβιότερος τ. Πρόεδρος του Δ.Σ. Πειραιά Γεώργιος Δαβάκης εκλέχθηκε  πρώτος συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Πειραιά.

Ο κ. Δαβάκης έχοντας περάσει από κορυφαία αυτοδιοικητικά αξιώματα του Δήμου Πειραιά, έγκριτος νομικός και στρατιωτικός έχει την έννοια της αντικειμενικότητας και της δικαιοσύνης μέσα στην καθημερινή πρακτική του.

Το άριστο όνομα και το ήθος του, τον καθιστά εγγύηση για την ορθή λειτουργία του θεσμού του Συμπαραστάτη Δημότη και Επιχείρησης.

Συγκεκριμένα Ο πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πειραιά φαίνεται ότι παραμένει αγαπητός και είναι οικουμενικής αποδοχής σχεδόν από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων, συγκεντρώνοντας στην σχετική ψηφοφορία κοντά στο 80% επί των παρόντων δημοτικών συμβούλων και παρά το γεγονός ότι από τη συνεδρίαση απουσίαζαν 8 σύμβουλοι από τον συνδυασμό της πλειοψηφίας «Πειραιάς Νικητής» με τον οποίο ήταν υποψήφιος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η τρίτη φορά από το Δ.Σ. του Πειραιά ψηφίζει καθολικά το πρόσωπο του Γιώργου Δαβάκη, τον οποίο είχε εκλέξει με πολύ υψηλά ποσοστά δύο φορές Πρόεδρο στην προηγούμενη θητεία της Δημοτικής Αρχής του Γιάννη Μώραλη.
Για την ιστορία, κατά την ψηφοφορία για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Πειραιά ψήφισαν συνολικά 40 παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι. Ο Γιώργος Δαβάκης έλαβε 31 ψήφους υπέρ και οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι συνολικά μόλις 6 ψήφους( Αθ. Σταμελάκη 4, Χρ. Καραγιαννάκη 1, Δημ. Ζαφείρης 1), ενώ βρέθηκαν δύο λευκά και ένα άκυρο. Έτσι, ο Γιώργος Δαβάκης έγινε ο πρώτος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Πειραιά.

Μετά την εκλογή του ο κ. Γ. Δαβάκης προέβη σε σχετική ευχαριστήρια δήλωση:

«Ευχαριστώ το Δημοτικό Συμβούλιο για τη μεγάλη τιμή που μου έκανε για ακόμα μια φορά, εκλέγοντάς με τον πρώτο Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Πειραιά. Αυτό που θέλω να πω σε όλες τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες είναι ότι θα τους υπηρετήσω από τη νέα μου θέση με σεβασμό και προσήλωση, όπως έκανα πάντα και θα φροντίσω να τους διευκολύνω σε κάθε περίπτωση  και με κάθε τρόπο, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου. Δηλώνω επίσης, ότι θα βρίσκομαι πάντα δίπλα στον δημότη, στον κάτοικο και στον επαγγελματία του Πειραιά και θα συνεργαστώ στενά με τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τις υπηρεσίες του δήμου».

reportaz.net

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.