Μαχήτριες του Κουρδιστάν: “Θα πολεμήσουμε μέχρι να πεθάνουμε”

Αν και δεν υπάρχει επίσημη καταμέτρηση, θεωρείται ότι το περίπου το 40% των μαχητών στο Κουρδιστάν είναι γυναίκες. Μία από αυτές, η Ντελάλ, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τον Δημήτρη Πανόπουλο. “Θα πολεμήσουμε μέχρι να πεθάνουμε” είναι το μήνυμα των Κούρδων της ΒΑ Συρίας για την τουρκική επιχείρηση Πηγή Ειρήνης μέσω της μαχήτριας και τονίζει ότι η κατάσταση είναι άσχημη.

«Το Αφρίν μάς έδειξε ότι η γενναιότητα και το κουράγιο δεν αρκούν για να κερδίσεις ένα πόλεμο όπως κάναμε με το ISIS. Mέλη του YPJ πέθαναν πολεμώντας το ΙΚ για να είμαστε ασφαλείς. Τώρα πεθαίνουμε για να σώσουμε τον κόσμο» δηλώνει.

Η αντίδραση του YPJ (Women’s Protection Units), σύμφωνα με την Ντελάλ, μπορεί να είναι ένα πράγμα. Να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τις αδελφές του. Το YPJ έχει σήμερα πάνω από 20.000 μαχήτριες που πολέμησαν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

“Στόχος της Τουρκίας είναι η κουρδική εθνοκάθαρση. Το Άφριν μας έδειξε ότι η Τουρκία μπορεί να βομβαρδίζει μέχρι να τους σκοτώσει όλους και να τρομοκρατεί τους πολίτες για να φύγουν από τα σπίτια τους. Θέλουμε απεγνωσμένα να αποφύγουμε ένα νέο Αφρίν, αλλά η Τουρκία είναι αφοσιωμένη στην εθνοκάθαρση των Κούρδων” σημειώνει.

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.