Δήμος Πειραιά: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το κοινωνικό παντοπωλείο!

Ξεκινά τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 η υποβολή αιτήσεων  για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Για ακόμα μια χρονιά ο Δήμος Πειραιά θα προμηθεύσει δωρεάν τρόφιμα σε οικονομικά αδύναμους δημότες και κατοίκους του Δήμου.

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για την ένταξή τους διάρκειας ενός έτους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (από τον Δεκέμβριο του 2019 έως & τον Νοέμβριο του 2020), πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Τμήμα Κοινωνικών Δραστηριοτήτων (Ηρώων Πολυτεχνείου 19, γραφείο 27, 3ος όροφος) έως και τις 18 Οκτωβρίου 2019, τις εργάσιμες ήμερες από τις 9:00 έως 13:00.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε πως το Κοινωνικό Παντοπωλείο αποτελεί μια σημαντική δομή, επισημαίνοντας πως επαναλειτούργησε στον Δήμο Πειραιά το 2017, έπειτα από ενέργειες της Δημοτικής Αρχής. Ο κ. Μώραλης επεσήμανε πως οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες μας θα προμηθεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, σημειώνοντας πως δυστυχώς λόγω της οικονομικής κρίσης, πολλοί συνάνθρωποί μας, δεν διαθέτουν ούτε τα αυτονόητα, όπως είναι η σίτιση.  Ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε επίσης πως η Δημοτική Αρχή,  θα συνεχίσει να υλοποιεί   δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουν ως επίκεντρο τη στήριξη αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας. «Επιθυμία μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, προκειμένου να βελτιώσουμε όσο γίνεται περισσότερο την ποιότητα ζωής συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη τη στήριξή μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μώραλης.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, σε δήλωσή του, τόνισε πως το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια ιδιαιτέρως σημαντική κοινωνική παροχή, καθώς στηρίζει αδύναμους οικονομικά δημότες και κατοίκους του Δήμου Πειραιά. Ο κ. Αγραπίδης ανέφερε πως ο Δήμος με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να στηρίζει συμπολίτες που διαβιούν υπό δύσκολες συνθήκες. Ανέφερε επίσης, πως το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι  μια συμπληρωματική ενέργεια, στις υπάρχουσες κοινωνικές δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά τα τελευταία χρόνια. Τέλος, ο κ. Αγραπίδης σημείωσε πως οι πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα αποτελούν προτεραιότητα στον Δήμο Πειραιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.