Εγκαίνια της έκθεσης «Πηγές της πρώτης αίσθησης»: ζωγραφιές του Κυριάκου Κρόκου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας! (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη προσέλευση κοινού έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης «Πηγές της πρώτης αίσθησης»: ζωγραφιές του Κυριάκου Κρόκου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας, την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019, στα πλαίσια της 11ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας.
Την έκθεση επιμελούνται οι Λέτη Αρβανίτη Κρόκου, Έλενα Περδικάρη και Νίκος Τσάμπιρας.

Τα επιλεγμένα έργα ζωγραφικής και σχέδια του αρχιτέκτονα Κυριάκου Κρόκου στις δυο αίθουσες του Μουσείου, συνοδευόμενα από παρατηρήσεις – σκέψεις του ζωγράφου, ενθουσίασαν τους επισκέπτες της έκθεσης.  Ανάμεσά τους πολλοί καλλιτέχνες του νησιού, όπως οι: Βένια Δημητρακοπούλου, Κώστας Βαρώτσος, Θεοδώρα Χωραφά, Μαρία Κοπανίτσα, Κατερίνα Γιάννακα, Μαργαρίτα Εκκλησιάρχου, Νεκτάριος Κοντοβράκης και άλλοι.

Μια έκθεση αισθήσεων, όπως είπε η κ. Λέτη Αρβανίτη Κρόκου, σύζυγος του Κυριάκου Κρόκου, μιλώντας στο κοινό για την έκθεση:»Ο σκοπός της έκθεσης είναι να παρασύρει τον επισκέπτη. Να τον παρασύρουν τα χρώματα, τα θέματα, οι εικόνες, η ατμόσφαιρα.».
Όπως ανέφερε η κ. Κρόκου, ο τίτλος της έκθεσης «Πηγές της πρώτης αίσθησης», είναι λόγια του ίδιου του Κρόκου, όπου διατυπώνει το πόσο σπουδαίο είναι να έρχεται κανείς κοντά στον εαυτό του και να μπορεί να ξαναδεί αυτά που τον συγκίνησαν με τη ματιά που τα πρωτοείδε.

Δείτε τη συνέχεια με πλούσιο φωτογραφικό υλικό εδώ 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.