ΕΓΚΑΙΝΙΑ του ΝΕΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ του ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ! (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη συγκίνηση πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο νησί του Αγκιστριού παρουσία της Περιφερειάρχη Αττικής κας Ρένας Δούρου, του Αντιπεριφερειάρχη  Νήσων κου Παναγιώτη Χατζηπέρου, του νέοορκισθέντος Δημάρχου κου Γιάννη Αθανασίου, του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Αίγινας κου Γιάννη Ζορμπά, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, του Προέδρου του ΔΤΛ Αίγινας και Αγκιστρίου, των Δημοτικών Συμβούλων και εκλεκτών προσκεκλημένων. Των εγκαινίων προηγήθηκε η ορκωμοσία του Δημάρχου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Ένα σημαντικό έργο υποδομής και ανάπτυξης που αναβαθμίζει το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών στο νησί, προϋπολογισμού 2.215.000,00€ το οποίο χρηματοδοτήθηκε εξ’ ολοκλήρου από Ίδιους Πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Ένα έργο απαραίτητο που έγινε πραγματικότητα με την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας και της Περιφερειάρχη Αττικής κας Ρένας Δούρου αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κου Παναγιώτη Χατζηπέρου. Με πολύ κόπο, πολύ τρέξιμο και συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων. . .

Το νέο λιμάνι αποκτά βύθισμα περίπου στα 6 m. Συνεπώς, καθίσταται ασφαλέστερο και ικανό να υποδεχτεί όλους του τύπους των πλοίων που εξυπηρετούν την γραμμή, με δυνατότητα προσόρμισης από δύο πλευρές. Με αυτόν τον τρόπο, αντιμετωπίζονται τα προβλήματα από όλους τους τοπικούς καιρούς.

Η δυναμικότητα του λιμανιού πρακτικά πενταπλασιάζεται ικανοποιώντας έτσι τις αυξημένες ανάγκες υποδοχής και εξυπηρέτησης σκαφών αναψυχής και μικρών κρουαζιερόπλοιων, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Η κατασκευή του λιμανιού έγινε βάσει των σύγχρονων προδιαγραφών, με pillar για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού και αντλιοστάσιο για την παροχή νερού πυρόσβεσης για τις ανάγκες του λιμανιού αλλά και για τα πυροσβεστικά οχήματα του νησιού, εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Ο Δήμαρχος –κατά τον χαιρετισμό του– ευχαρίστησε την Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής που είναι δίπλα τους σε κάθε περίπτωση και έχουν βοηθήσει έτσι ώστε το νησί να αναβαθμιστεί και να γίνει πρότυπο. Απένειμε δε τιμητική πλακέτα στην κα Δούρου και τον κο Χατζηπέρο.

Εντός των προσεχών ημερών, θα ξεκινήσει και ένα άλλο κορυφαίο έργο υποδομής του νησιού που είναι η κατασκευή του σχολείου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.