“Αυτοψία” Χατζηπέρου στα έργα που εκτελούνται στα Αντικύθηρα

Τα έργα που εκτελούνται στο “πράσινο” νησί των Αντικυθήρων επιθεώρησε πριν λίγες μέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος.

Κατά την επίσκεψη του στα Αντικύθηρα ο κ. Χατζηπέρος συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τους κατοίκους ευχαριστώντας τους για την τιμή που του έκαναν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Παράλληλα ο Αντιπεριφερειάρχης τους ενημέρωσε για τα έργα που εκτελούνται ή που πρόκειται να εκτελεστούν στο νησί, όπως είναι ο περιφερειακός δρόμος του Ποταμού, το Ερευνητικό Κέντρο, το ΧΥΤΥ και βέβαια, το Μνημείο των Συμιακών Σφουγγαράδων που ανακάλυψαν το ιστορικό Ναυάγιο και παρέδωσαν τα ευρήματα στο Ελληνικό Κράτος μαζί με τον περίφημο Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Μετά την ενημέρωση μετέβη στο εργοτάξιο του ΧΥΤΥ, του οποίου οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό ενώ πρόκειται να λειτουργήσει εντός του 2019.

Κατόπιν, ο κ. Χατζηπέρος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ερευνητικού Κέντρου Κλιματικής Αλλαγής –ένα πρωτοπόρο επιστημονικό παρατηρητήριο στη μέση της Μεσογείου– που γίνεται σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της COSMOTE.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στα Αντικύθηρα, ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο του νησιού το οποίο επαναλειτούργησε μετά από 25 χρόνια!

Εκεί είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τα παιδιά, τους γονείς και τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Ανδρέα Χαρχαλάκη. Ο κ. Χατζηπέρος τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και τους δώρισε από ένα αντίτυπο του βιβλίου του με ειδική αφιέρωση για την βιβλιοθήκη του σχολείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.