Σάρωσε η Νέα Δημοκρατία στην Α’ Πειραιά και Νήσων – Αυτοί εκλέγονται βουλευτές

Σάρωσε η Νέα Δημοκρατία στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Πειραιά και Νήσων στις χθεσινές εκλογές και μάλιστα εξασφάλισε πέντε έδρες έναντι μόλις μίας που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με ποσοστό 43,73% η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε 14 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά και τα Νησιά με το αποτέλεσμα να της εξασφαλίζει πέντε βουλευτές, που προκύπτουν με βάση τον σταυρό προτίμησης στην εκλογική περιφέρεια. Πλην της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κανένα άλλο κόμμα δεν εκλέγει βουλευτή στην εκλογική αυτή περιφέρεια.

Αυτήν την στιγμή με 21.118 σταυρούς ο Κωνσταντίνος Κατσαφάδος βρίσκεται με 12.000 ψήφους μπροστά από τον δεύτερο Ιωάννη Μελά στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α’ Πειραιά. Ακολουθεί ο Νίκος Μανωλάκος, η ηθοποιός Νόνη Δούνια που εκλέγεται όπως και ο Εμμανουήλ-Χριστόφορος Μπουτσικάκης.

Ειδικότερα από τη ΝΔ εκλέγονται:
ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη: 21.118
ΜΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Παναγιώτη: 8.633
ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Πέτρου: 8.128
ΔΟΥΝΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΝΟΝΗ) του Δημητρίου: 7.627
ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Ιωάννη: 6.279

Ο Θοδωρής Δρίτσας με 10.434 σταυρούς είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγεται στην Α’ Πειραιά και Νήσων και μάλιστα με σημαντική διαφορά από την δεύτερη Μαρία Ρεπούση, η οποία και δεν εκλέγεται.

Εκτός κοινοβουλίου μένει με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα ο Κωνσταντίνος Δουζίνας, η Ελένη Σταματάκη και η Γεωργία Γεννιά που είχαν εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη κοινοβουλευτική περίοδο.

Τα αποτελέσματα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:
ΔΡΙΤΣΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Παναγιώτη – 10.434
ΡΕΠΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ του Βασιλείου – 6.116
ΓΕΝΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του Σωκράτη – 5.248
ΔΟΥΖΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ευαγγέλου – 5.211
ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ του Παναγιώτη – 5.201

Θα πρέπει να τονιστεί ότι στην Α’ Πειραιά και Νήσων δεν εκλέγουν βουλευτή ΚΚΕ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Επισημαίνεται ότι στην Α’ Πειραιά κατέβηκε η δημοσιογράφος – που δεν είναι η μόνη που διεκδικούσε τον σταυρό προτίμησης σε αυτές τις εκλογές – Σεμίνα Διγενή με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Η δημοσιογράφος, η οποία εξέλεγη ευρωβουλευτής αλλά παραχώρησε τη θέση της, είναι πρώτη σε σταυρούς ωστόσο το κομμουνιστικό κόμμα δεν εκλέγει βουλευτή στην περιφέρεια.

Στην Α’ Πειραιά βρέθηκε υποψήφια και η Δανάη Στράτου, η σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη, που αν και βρέθηκε πρώτη σε σταυρούς δεν εκλέγεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.