Νόνη Δούνια: Στις εκλογές αποφασίζουμε αν η χώρα θα πάει μπροστά με αλήθεια και σχέδιο

Νόνη Δούνια: Στις εκλογές αποφασίζουμε αν η χώρα θα πάει μπροστά με αλήθεια και σχέδιο

Είδαμε την τελευταία τετραετία τον Αλέξη Τσίπρα με προχειρότητα και πειραματισμούς στην οικονομία να επιβαρύνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Με αυταπάτες, ψευδαισθήσεις, ιδεοληψία και την ίδια προχειρότητα διαχειρίστηκε εθνική και εξωτερική πολιτική. Λέμε όχι λοιπόν σε νέες περιπέτειες.

Έχω την τύχη να μεγαλώνω τα δύο μου παιδιά στα ίδια μέρη που αγάπησα. Γνωρίζω καλά τα πλεονεκτήματα , τα προβλήματα αλλά κυρίως την δυναμική που έχουν ο Πειραιάς και τα νησιά.

Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν καταστροφική για την υγιή επιχειρηματικότητα και αυτό το έζησα από πρώτο χέρι .Τα capital controls,η αύξηση του ΦΠΑ γενικά και ειδικά στην εστίαση από 13% σε 24% καθώς και η αύξηση της φορολογίας γονάτισαν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ας κλείσει λοιπόν αυτή η περίοδος για να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα.

Με μείωση των φόρων για προσέλκυση επενδύσεων. Με λιγότερη γραφειοκρατία και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών. Με κίνητρα για τις νέες οικογένειες και τους εργαζόμενους γονείς. Για ποιοτική δημόσια υγεία και αλληλεγγύη σε όλους όσους έχουν ανάγκη. Για να νιώσουμε ξανά ασφαλείς στα σπίτια και τις γειτονιές μας.

Μια αυτοδύναμη ισχυρή κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα έχει την ευκαιρία να υλοποιήσει το πλήρες σχέδιο για μια αυτοδύναμη Ελλάδα. Για να γίνει αυτό είναι απαραίτητη η μαζική συμμετοχή στις κάλπες. Δεν υπάρχει περιθώριο για «χαμένες» ψήφους. Υπάρχει η νάρκη των επόμενων εκλογών με απλή αναλογική που μπορεί να βυθίσει την χώρα σε μια νέα περίοδο αβεβαιότητας.

H προοπτική ανάπτυξης τόσο των νησιών όσο και του Πειραιά είναι απεριόριστη. Το τουριστικό προϊόν συνολικά μπορεί να αναβαθμιστεί με σεβασμό στον χαρακτήρα κάθε τόπου και να εξασφαλίσει ευημερία για τους κατοίκους.

Για να έχουμε την ανάπτυξη που επιθυμούμε πρέπει πρώτα να λύσουμε τα άμεσα προβλήματα των νησιών όπως η διαχείριση των απορριμμάτων ,η ανακύκλωση, η προβληματική ακτοπλοϊκή διασύνδεση ,τα έργα αποχέτευσης. Σε συνεργασία με τον νέο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη θα πρέπει να καταρτιστεί άμεσα ένα Ειδικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που θα καλύπτει τις ανάγκες των νησιών.

Για να έχουν ζωή και δραστηριότητα τα νησιά πρέπει να έχουν μόνιμους κατοίκους. Για να έχουν μόνιμους κατοίκους πρέπει να υπάρχουν δουλειές καλοπληρωμένες ,χαμηλή φορολογία ,σχολεία και κέντρα υγείας. Και κάπως έτσι οδηγούμαστε πάλι στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για μια ισχυρή ανάπτυξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.