Ζωή Ρούσσου: Μια Δυναμική, Επιτυχημένη και Γοητευτική Πειραιώτισσα στο κατώφλι της Βουλής

Δυναμική, όμορφη, γνήσιο δείγμα Πειραϊκής υπερηφάνειας και γοητείας, η Ζωή Ρούσσου ξεχωρίζει ανάμεσα στις πιο πετυχημένες γυναίκες του μεγάλου λιμανιού και πλέον διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο για να εκπροσωπήσει τους ανθρώπους της εκλογικής περιφέρειας της Α’ Πειραιά και Νήσων.

Αγαπά με πάθος τον Πειραιά, οραματίζεται την ραγδαία ανάπτυξη των νησιών του Αργοσαρωνικού με πρόγραμμα και οργανωμένα και έχει ξεκάθαρες και τεκμηριωμένες απόψεις για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Είναι ένα από τα πιο αξιόλογα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στον Πειραιά, με επιτυχημένη παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, πολύπλευρη και σημαντική κοινωνική προσφορά σε όλους τους τομείς.

Θεωρεί ότι οι πολίτες εξαπατήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύει ότι μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα φέρει αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας και θα αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης για τη χώρα.

Δηλώνει πως την εκφράζει απόλυτα ο τρόπος που διοικεί και οραματίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και πως θα συνεχίζει να αγωνίζεται και μέσα από τη Βουλή με τις ίδιες αξίες και τα ίδια πιστεύω που ακολουθούσε ολόκληρη τη ζωή της.

1. Είστε μια νέα μορφωμένη γυναίκα με δυναμική παρουσία στα κοινωνικά δρώμενα του Πειραιά. Σε μια εποχή που οι νέοι, επιτυχημένοι άνθρωποι γυρίζουν την πλάτη στην πολιτική, ποιο είναι το δικό σας κίνητρο για την ενασχόληση σας με τα κοινά;

Η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκινά από τα φοιτητικά μου χρόνια και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με το ίδιο ενδιαφέρον και διάθεση για προσφορά. Στις ημέρες μας, μέσα σε ένα αρνητικό πολιτικό και κοινωνικό κλίμα, πιστεύω ότι όλοι όσοι έχουν τεχνοκρατική γνώση και εμπειρία, σε διαφόρους τομείς που προσεγγίζουν κοινωνικά ζητήματα, θα πρέπει να ενεργοποιηθούν. Μέσα από τους θεσμούς και τις δραστηριότητες του Ελληνικού Κοινοβουλίου μπορούν να συμβάλουν θετικά σε βήματα προόδου. Η Πατρίδα μας έχει ανάγκη όσο ποτέ τους δραστήριους και δημιουργικούς Έλληνες που θα «τραβήξουν κουπί» για να δέσουμε στο λιμάνι της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής ευημερίας. Από την πλευρά μας, όλοι όσοι μετέχουμε στην πολιτική, οφείλουμε να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας. Καλύτερες ιδέες, καλύτερα επιχειρήματα για μια καλύτερη Ελλάδα! Ήμουν και θα εξακολουθήσω να είμαι στην πρώτη γραμμή όπως κάνω όλα αυτά τα χρόνια με προσωπικό κι επαγγελματικό κόστος. Το θεωρώ χρέος μου. Να αγωνίζομαι για τις ιδέες και τις αξίες που πιστεύω.

2. Ο Πειραιάς βρίσκεται μπροστά σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις. Με την αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου μέχρι το Ελληνικό, τι πρέπει να γίνει για να έρθουν επενδύσεις και στην πόλη του μεγάλου λιμανιού. Σε ποια έργα θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα.              

Σε έργα που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου λιμανιού που ξεκινά από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, συνεχίζεται στο λιμάνι των κοντέινερς ώστε να γίνει το μεγαλύτερο λιμάνι στη Μεσόγειο. Επίσης να καλύπτει τις ξενοδοχειακές ανάγκες που συνδέονται με την ακτοπλοΐα και φυσικά το κομμάτι της κρουαζιέρας. Θέλουμε ο Πειραιάς να γίνει παγκόσμιο κέντρο κρουαζιέρας. Προϋπόθεση η υλοποίηση επενδύσεων και η ανάπτυξη υποδομών στη στεριά, σε επίπεδο ξενοδοχείων, αλλά ενδεχομένως, γιατί όχι, και άλλων χρήσεων, ώστε αυτό που βλέπουμε σήμερα να μη μοιάζει σε τίποτα με το αντίστοιχο σε 3 με 5 χρόνια, πάντα με σεβασμό στις πραγματικές οικολογικές ανάγκες και σε ισορροπία με τις δημοτικές αρχές.

3. Η Νέα Δημοκρατία στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου πέτυχε μια ξεκάθαρη νίκη σε Ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Πιστεύετε ότι αυτό ήταν το πρώτο βήμα μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής που θα έρθει στις 7 Ιουλίου;

Σίγουρα. Η αλλαγή της 7ης Ιουλίου δεν θα είναι μόνο πολιτική. Θα είναι αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας.  Από την επόμενη ημέρα θα αρχίσει να παράγεται δουλειά. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Όπως έχει πει κατά επανάληψη ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκης είναι έτοιμο το κυβερνητικό πρόγραμμα και έχει διαμορφωθεί  ένα αναλυτικό σχέδιο υλοποίησής του, που περιλαμβάνει την προετοιμασία νομοσχεδίων και των κυβερνητικών παρεμβάσεων εφαρμογής τους. Το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά στη νέα οργάνωση της κυβέρνησης και της ανώτατης διοίκησης, το δεύτερο αφορά μια τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση και το τρίτο την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης επενδύσεων. Αυτά θα είναι η αρχή και από την αρχή θα δοθεί το στίγμα της διακυβέρνησης της ΝΔ.

4. Ποιες θα είναι οι πρώτες προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας εφόσον καταφέρει να βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση; Από που πιστεύετε ότι πρέπει να ξεκινήσει να εφαρμόζεται η κυβερνητική φιλοσοφία του κόμματος σας; 

Βασικός στόχος είναι η μείωση των φόρων, ώστε να ανακουφιστούν όλοι οι Έλληνες. Αυτό, φυσικά θα γίνει σταδιακά ώστε παράλληλα με την προσέλκυση επενδύσεων μέσα σ’ ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον που θα στηρίζει και δεν θα υπονομεύει την επιχειρηματικότητα, ώστε η ελληνική οικονομία να μπει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης. Δεν είναι ούτε απλό, ούτε εύκολο. Όμως η παράταξή μας έχει αποδείξει πως είναι για τα δύσκολα.

5. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να φέρνει έναν άλλο τύπου πολιτικό πολιτισμό στην προεκλογική εκστρατεία. Ξεκάθαρες απόψεις, λίγες υποσχέσεις, ρεαλιστικές προγραμματικές δηλώσεις. Σας εκφράζει αυτός ο τρόπος που πολιτεύεται και σε τι υπερισχύει σε σχέση με την εκ διαμέτρου αντίθετη πολιτική κατεύθυνση που επιλέγει ο Αλέξης Τσίπρας; 

Με εκφράζει απόλυτα ο τρόπος που πολιτεύεται, διοικεί και οραματίζεται ο Αρχηγός της ΝΔ. Μεταξύ των δύο προσώπων δεν υπάρχει σύγκριση.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ένας σοβαρός και υπεύθυνος πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας, δυστυχώς για τη χώρα, υπήρξε επιπόλαιος και αναδείχθηκε σε ανεύθυνο δημαγωγό.

6. Τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι κατά πολλούς “διαμάντια” ομορφιάς για τον Ελληνικό Τουρισμό και μάλιστα πολύ κοντά στην Αθήνα. Τι πρέπει να γίνει για να αξιοποιηθούν και για να έχουν την ανάπτυξη που αξίζουν. 

Πρακτικά και μεταφορικά θα πρέπει να έρθουμε πιο κοντά με τα νησιά μας. Αυτό σημαίνει πύκνωση δρομολογίων, χειμώνα, καλοκαίρι,  βελτίωση υποδομών – από το οδικό δίκτυο τα λιμάνια και τις μαρίνες, μέχρι τα ιαματικά λουτρά και τις απαραίτητες δομές για την αύξηση της επισκεψιμότητας σε αρχαιολογικά αξιοθέατα. Κυρίαρχο είναι και η επίλυση στο πρόβλημα της ύδρευσης. Μπορούμε να πετύχουμε επίσης τον ημερήσιο τουρισμό από τα Κρουαζιερόπλοια. Φυσικά η προβολή τοπικών προϊόντων της αγροτικής παραγωγής είναι και αυτή σημαντική γιατί έχουμε πραγματικά πολύ καλά προϊόντα. Είναι προσωπική δέσμευσή μου, εφόσον εκλεγώ να αγωνιστώ για να παρουσιάσει από την πλευρά της κυβέρνησης ΝΔ, το συντομότερο δυνατό ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη στα νησιά του Αργοσαρωνικού, με σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Δεν έχουμε την πολυτέλεια άλλων χαμένων ευκαιριών.

7. Είστε ένας άνθρωπος που κυκλοφορεί καθημερινά στους δρόμους και έχει μια άμεση σχέση με τους πολίτες. Τι αφουγκράζεστε;

Οι πολίτες εξαπατήθηκαν. Το αναγνωρίζουν όλοι πλέον. Γι αυτό και η κοινωνία ζητάει   μια νέα σοβαρή κυβέρνηση με ένα σοβαρό πρωθυπουργό όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

8. Είστε μια γυναίκα που παρά το νεαρό της ηλικίας σας έχετε αναλάβει θέσεις ευθύνης και έχετε ξεχωρίσει σε ένα “ανδροκρατούμενο” περιβάλλον. Πόσο δύσκολο είναι να κερδίσει μια γυναίκα σήμερα το σεβασμό που της αξίζει; Τι θα συμβουλεύατε τα νέα κορίτσια που πιθανόν να σας έχουν ως πρότυπο;

Ο σεβασμός είναι αποτέλεσμα στάσης, αντιμετώπισης και όχι φύλου. Σίγουρα οι γυναίκες έχουν κατακτήσει σημαντικές θέσεις στον επαγγελματικό και κοινωνικό στίβο ωστόσο υπάρχουν ακόμη πολλά σημαντικά βήματα που πρέπει να γίνουν. Σκληρή δουλειά, προσήλωση στο στόχο, συνέπεια και συνέχεια λόγων και πράξεων. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή. Μόνο συνεχής και επίμονη προσπάθεια.

9. Μια τελευταία ερώτηση. Εάν μία ή ένας αναποφάσιστος ψηφοφόρος σας κοιτούσε στα μάτια και σας ρωτούσε για ποιο λόγο να επιλέξει τη Ζωή Ρούσσου να τον εκπροσωπήσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ποια θα ήταν η απάντηση σας;

Γιατί και ο απλός πολίτης του Πειραιά και των νησιών μας, πρέπει να έχει φωνή μέσα στο κοινοβούλιο. Μια φωνή που να μιλάει για τη ΖΩΗ του και να μην τον ξεχάσει την επομένη των εκλογών ! Πιστεύω στον Πειραιά και τους ανθρώπους του. Όραμά μου είναι να βρει ο Πειραιάς, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, τη θέση που αξίζουν!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.