Ζορμπάς για την Καθαριότητα: Η ευθύνη είναι στη διοίκηση Μούρτζη έως τις 31 Αυγούστου

Η δημοτική ομάδα του “Αίγινα Αποφασίζεις έχει έτοιμο σχέδιο για την αποκομιδή των σκουπιδιών

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αίγινας, Γιάννης Ζορμπάς με ανακοίνωση του, παίρνει θέση στο μείζον πρόβλημα της καθαριότητας και της αποκομιδής των σκουπιδιών που ταλανίζει το νησί και ξεκαθαρίζει ότι η ευθύνη έως τις 31 Αυγούστου βαραίνει αποκλειστικά την απερχόμενη διοίκηση Μούρτζη.

Ο κ. Ζορμπάς αποκαλύπτει τις προσπάθειες που έκανε ο ίδιος και τα στελέχη της παράταξης του, για να βρεθεί μια άμεση λύση στο θέμα μετά από συνάντηση που είχαν με τον Δημήτρη Μούρτζη και στελέχη του Δήμου.

Προφανώς δεν βρέθηκε μια κοινή συνισταμένη στην αντιμετώπιση του θέματος, αλλά σε κάθε περίπτωση ο κ. Ζορμπάς δηλώνει πως η δημοτική ομάδα του “Αίγινα Αποφασίζεις” έχει έτοιμο σχέδιο για την αποκομιδή των σκουπιδιών που θα τεθεί σε άμεση εφαρμογή από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, οπότε και αναλαμβάνει την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου Αίγινας.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση με θέμα την ενημέρωση για την Καθαριότητα, που υπογράφει ο Γιάννης Ζορμπάς, επισημαίνονται τα εξής:

“Όπως όλοι γνωρίζουμε και βιώνουμε, σε όλη την Αίγινα, υπάρχει πρόβλημα με την αποκομιδή των συσσωρευμένων σκουπιδιών. Θεωρήσαμε λοιπόν υποχρέωσή μας να συνδράμουμε στην αντιμετώπισή του, ανταποκρινόμενοι θετικά στην πρόσκληση, που μας απηύθυνε ο Δήμαρχος, κατόπιν της παραίτησης του νυν Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής από τον τομέα της καθαριότητας.

Εν όψει της θερινής περιόδου και με δεδομένη την αύξηση του όγκου των απορριμμάτων, συναισθανόμαστε την αγωνία όλων για την εικόνα του νησιού και της υγείας των κατοίκων και επισκεπτών.

Πραγματοποιήσαμε λοιπόν την Τετάρτη 5 Ιουνίου συνάντηση με τον νυν Δήμαρχο Δημήτρη Μούρτζη, παρουσία των κ.κ. Νίκου Πτερούδη και Γιώργου Σκαλτσιώτη, κατά τη διάρκεια της οποίας προσπαθήσαμε να θέσουμε σε πρακτικό επίπεδο τη δυνατότητα αποτελεσματικής συνεργασίας με τη διοίκηση του Δήμου.

Ο κ. Μούρτζης πρότεινε να με ορίσει εντεταλμένο σύμβουλο στον τομέα της καθαριότητας, δηλαδή να μου αναθέσει έναν αποκλειστικά εισηγητικό ρόλο. Κάτι, που στην πράξη σημαίνει πως δεν θα μπορούσα να έχω καμία πολιτική παρουσία και δικαιοδοσία σε σχέση με τη λειτουργία της υπηρεσίας Καθαριότητας.

Είναι εύκολα αντιληπτό από τον καθένα μας πως το οξύ πρόβλημα με τα σκουπίδια δεν λύνεται με την τοποθέτηση ενός εντεταλμένου συμβούλου. Απαιτούνται δραστικά μέτρα και αποφάσεις, επιτελικός σχεδιασμός, που είμαστε σε θέση άμεσα να υλοποιήσουμε. Εφόσον φυσικά μας δοθεί η δικαιοδοσία. Κάτι που εναπόκειται αποκλειστικά στη διακριτική ευχέρεια του εν ενεργεία Δημάρχου.

Ενημερώνουμε τους πολίτες της Αίγινας πως δεν περιμένουμε την καταληκτική ημερομηνία της νυν διοίκησης για να αναλάβουμε δράσεις υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Όμως, μέχρι την 31η Αυγούστου η λήψη και η ευθύνη των αποφάσεων, καθώς και η λειτουργία του Δήμου (καθαριότητα, ύδρευση, ηλεκτροφωτισμός κλπ) ανήκουν στον κ. Μούρτζη”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.