Σπουδαία εκδήλωση για τον Μενέλαο Λουντέμη από τον Μορφωτικό Σύλλογο “Ο Καποδίστριας”

Μια υπέροχη εκδήλωση για τον σπουδαίο συγγραφέα και ποιητή Μενέλαο Λουντέμη πραγματοποίησε στην αίθουσα του, ο Μορφωτικός Συλλόγου Αίγινας, “Ο Καποδίστριας”, την Παρασκευή 19 Απριλίου.

Κεντρική εισηγήτρια της εκδήλωσης, για έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες λογοτέχνες, ήταν η φιλόλογος, Τασούλα Μπέση – Γκίνη καθώς επίσης και οι κυρίες Μαίρη Σταυρίδου και Αννίτα – Λεούση, οι οποίες διάβασαν αποσπάσματα, από διάφορα λογοτεχνικά κείμενα τού συγγραφέα.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, προβλήθηκαν σε slides, μερικές από τις πιο σημαντικές περιόδους τού Μενέλαου Λουντέμη μη, όπως τα φτωχικά χρόνια πού πέρασε, η εκδίωξη του στην Ρουμανία λόγω πολιτικών πεποιθήσεων, η εξορία του στην Μακρόνησο,η προσφυγιά που έζησε, αλλά και ο μοναχικός του θάνατος σε ηλικία 65 ετών, από καρδιακή προσβολή, στις 22 Ιανουαρίου 1977, μέσα στο αυτοκίνητο του στο κέντρο της Αθήνας.

Η συμβολή του Λουντέμη στα ελληνικά γράμματα, ήταν πολύ σημαντική, ακριβώς γιατί άφησε πίσω του ένα πολύ πλούσιο συγγραφικό έργο, το σύνολο του οποίου, καλύπτει όλα σχεδόν τα είδη του γραπτού λόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.