Συνταγή για νηστίσιμα κουλουράκια

Συνταγή για νηστίσιμα κουλουράκια

Υλικά

250 γραμμ. μούστο
250 γραμμ. ελαιόλαδο ανάμεικτο με σπορέλαιο (50 + 200 γραμμ.)
150 γραμμ. ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
1 σφηνάκι κονιάκ
800 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Διαδικασία

Ανακατεύουμε το μούστο με το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το κονιάκ και τα μυρωδικά σε ένα μπολ. Περνάμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ από κόσκινο. Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία σφιχτή ζύμη.
Όσο πιο πολύ αλεύρι βάζουμε τόσο πιο σφιχτά γίνονται τα κουλουράκια μας και πιο τραγανά. Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και τα βάζουμε σε ταψιά. Βγαίνουν άνετα 40 τεμάχια Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν στη σχάρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.