Πρωτοποριακό σεμινάριο στο Λύκειο Αίγινας: “Παιδιά σώζουν ζωές”

Εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΑΒ εκπαίδευσε μαθητές και μαθήτριες

Ένα πρωτοποριακό σεμινάριο με τίτλο “Παιδιά σώζουν ζωές” διεξήχθη σήμερα το μεσημέρι, στο Γενικό Λύκειο Αίγινας, για τους μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του Σχολείου από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Το σεμινάριο είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας, και το εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΑΒ, με επικεφαλής τη διασώστρια, Αθανασία Γκουβέρου, παρέδωσε μαθήματα πρώτων βοηθειών στις μαθήτριες και τους μαθητές του Λυκείου της Αίγινας, που έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό κι ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια του.

Ειδικότερα οι μαθητές και οι μαθήτριες καθ’ όλη τη διαδικασία του σεμιναρίου, συμμετείχαν ενεργά σε δεξιότητες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και Πρώτων βοηθειών σε επείγουσες για την ζωή όλων μας κατάστασης (π.χ πνιγμού, αιμορραγίας, λιποθυμίας).

Θα πρέπει να τονιστεί πως όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες στο τέλος του σεμιναρίου παρέλαβαν βεβαιώσεις συμμετοχής για την εκπαίδευση που έλαβαν και την ενεργή παρουσία τους στη εν λόγω δράση!

 

Το σεμινάριο προλόγισε ο υποδιευθυντής του Σχολείου, κ. Γιώργος Γκαρής ενώ παρευρέθηκε και ο dr. Χειρουργός – Γιατρός, κ. Σωκράτης Δούκας.

Ρεπορτάζ, Video, Φωτογραφίες: Βίκυ Μπήτρου, Κωνσταντίνα Πάνου

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.