Νησιά Αργοσαρωνικού: Προτεραιότητα οι πολιτιστικές εκδηλώσεις από την Αντιπεριφέρεια

Εισήγηση του Παναγιώτη Χατζηπέρου

Σε απόλυτη προτεραιότητα για την Αντιπεριφέρεια Νήσων είναι η διοργάνωση ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων στα Νησιά του Αργοσαρωνικού και την Τροιζηνία, όπως επισήμανε σε σχετική εισήγηση του ο Αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Χατζηπέρος.

Όπως επισημαίνει σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων: “Τα νησιά μας και η Τροιζηνία είναι γεμάτα από  πολιτιστικούς και ιστορικούς θησαυρούς και έντονα στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης. Άλλωστε, η νησιωτική αρχαία Ελλάδα έχτισε πολιτισμούς, ευρήματα των οποίων διατηρούνται ως σήμερα για να μας δώσουν την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε”.

“Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις παραμένουν βασικό μέρος της ζωής των τοπικών κοινωνιών καθώς εξυπηρετούν την αναβάθμιση του πολιτισμικού τους status, την ψυχαγωγία με τρόπο ποιοτικό, τη δημιουργία δεσμών μεταξύ των μελών τους, την προβολή τους πέραν των στενών γεωγραφικών ορίων τους με αύξηση της επισκεψιμότητας, αλλά κυρίως την αξιοποίηση και ανάδειξη των σημαντικών ιστορικών γεγονότων που σημάδεψαν το κάθε νησί όπως για παράδειγμα ήταν η Ναυμαχία της Σαλαμίνας”, προσθέτει η ανακοίνωση.

Και συμπληρώνει: “Η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων κάθε χρόνο συνδιοργανώνει με τους  Δήμους της χωρικής της αρμοδιότητας, πολιτιστικές εκδηλώσεις πιστεύοντας ακράδαντα ότι ο πολιτισμός αποτελεί το αντίδοτο στην κρίση αξιών και στη ζοφερότητα”.

Τις πολιτιστικές αυτές εκδηλώσεις εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος στην Επιτροπή Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε δε την ανάγκη για διοργάνωση ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με τους Δήμους και κατά τους χειμερινούς μήνες στα νησιά μας και την Τροιζηνία, στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης όλων των πολιτών.

Παράλληλα, μέσα από εμβληματικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους η Περιφέρεια Αττικής είναι προσανατολισμένη στο να εντατικοποιήσει τις στοχευμένες προσπάθειες της για ανάσχεση της ερήμωσης των νησιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.