Μώραλης: Σχέδιο για την αναβάθμιση της Β’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά

Παρουσία του Δημάρχου της πόλης η ετήσια εκδήλωση

Στο οργανωμένο σχέδιο της δημοτικής του παράταξης για τη συνολική αναβάθμιση της Β’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, αναφέρθηκε εκτενώς ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης κατά την ετήσια εκδήλωση της εν λόγω Κοινότητας, χθες Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως είναι σημαντικό όλοι οι εκπρόσωποι της πόλης, να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να κάνει βήματα προόδου ο Πειραιάς, λέγοντας πως αυτό είναι το στοίχημα για την πόλη.

«Ανεξάρτητα ποιος θα είναι Δήμαρχος ή Πρόεδρος στην Κοινότητα πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε μία κοινή προσπάθεια. Πρώτα οι εκπρόσωποι της πόλης, ο Δήμαρχος, οι Βουλευτές, η Περιφέρεια, οι φορείς της πόλης και σίγουρα οι δημότες. Αν όλοι μαζί υποστηρίξουμε ένα πλάνο που ήδη υπάρχει για τον Πειραιά, μπορούμε να δώσουμε μία καλύτερη προοπτική στην πόλη και πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια αυτό θα γίνει», σημείωσε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε ότι η Β΄ Δημοτική Κοινότητα, είναι ίσως η πιο ταλαιπωρημένη Κοινότητα τα τελευταία χρόνια λόγω των έργων του τραμ κυρίως, αλλά και του μετρό, καθώς και με άλλου είδους έργα.

Παράλληλα στάθηκε στον Πύργο του Πειραιά, επισημαίνοντας πως τον επόμενο μήνα θα είναι στον «αέρα» ο διαγωνισμός για την αξιοποίησή του, προσθέτοντας: «Όπως έχω ξαναπεί θα υπάρχει ανάδοχος και επιτέλους θα έχουμε έναν ιδιώτη, ο οποίος θα εκμεταλλευτεί τα επόμενα χρόνια τον Πύργο του Πειραιά».

Για το θέμα του κτηρίου της Ραλλείου, ο κ. Μώραλης ανέφερε πως είναι γνωστό ότι ο Δήμος Πειραιά είναι σε μία πολύχρονη διαδικασία για την αξιοποίησή του, λέγοντας πως θα έπρεπε ήδη να είχε τελειώσει το θέμα και να μεταφερθούν τα δικαστήρια Πειραιά, λέγοντας: «Θα δούμε μέχρι τον Μάιο, πως θα πάει αυτή η υπόθεση. Ο Δήμος από την πλευρά του έχει ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να μεταφερθούν τα δικαστήρια στο κτήριο της Ραλλείου και την ευθύνη πλέον έχει η κεντρική διοίκηση».

Όπως είπε: «Πρέπει να δώσουμε έμφαση στην Β’ Δημοτική Κοινότητα, καθώς οι κάτοικοι αλλά και οι επιχειρηματίες υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία και οφείλουμε με κάποιο τρόπο να τους το ανταποδώσουμε, κάνοντας όμορφα πράγματα και στην Β΄ Δημοτική Κοινότητα, όπως και στις άλλες Κοινότητες».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Πειραιά, υπογράμμισε: «Νομίζω ότι όλοι οι υποψήφιοι επαναλαμβάνω είτε είναι Δήμαρχοι είτε είναι Αντιπεριφερειάρχες είτε Βουλευτές θέλουν να πάνε τον Πειραιά μπροστά. Ζούμε στην εποχή των συνεργιών. Αν συνεργαστούμε όλοι είμαι σίγουρος ότι ο Πειραιάς θα πάει ακόμα καλύτερα», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Πειραιά, ευχαρίστησε την Πρόεδρο και όλους τους Κοινοτικούς Συμβούλους για τη συνεργασία και για την ενασχόλησή τους με τα προβλήματα της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας, τονίζοντας: «Ο νόμος του Κλεισθένη δίνει μεγαλύτερες αρμοδιότητες στις Κοινότητες, άρα θα διαδραματίσουν ακόμα πιο σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια στη λειτουργία των Δήμων. Εύχομαι λοιπόν να έχουμε ικανούς Κοινοτικούς Συμβούλους, όπως οι σημερινοί, οι οποίοι θα συνδράμουν στο έργο του Δήμου».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Ευαγγελία Αθανασίου ευχήθηκε η νέα χρονιά να φέρει σε όλους υγεία και πρόοδο. Δεσμεύτηκε να συνεχίσει να υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον ίδιο ζήλο, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναβάθμιση του Πειραιά, καθώς και για την παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες, δίνοντας λύσεις στα προβλήματα τους.

«Με την αρωγή πάντα του Δημάρχου μας Γιάννη Μώραλη και τη βοήθεια των Κοινοτικών Συμβούλων, καθώς και όλων εσάς, είμαι σίγουρη πως όλοι μαζί θα έχουμε μια καλή και δημιουργική χρονιά για τον Πειραιά, όπου ζούμε και μεγαλώνουν τα παιδιά μας», κατέληξε η κ. Αθανασίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.