Αλέξης Κούγιας: Το ταχύπλοο στο δυστύχημα της Αίγινας το οδηγούσε ένας νεαρός

Τη Δευτέρα η πρώτη Δίκη ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά

Αυτή τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου θ’ αναβιώσει η τραγωδία της Αίγινας με τη σύγκρουση ταχύπλοου με λάντζα, καθώς θα γίνει η πρώτη δίκη ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά.

Υπενθυμίζεται πως τότε έχασαν τη ζωή τους 4 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 5.

Για την υπόθεση παρενέβη με ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας που είναι συνήγορος οικογενειών θυμάτων από την τραγωδία αναφέρει πως η πολιτική αγωγή ήταν βέβαιη από την πρώτη στιγμή ότι το ταχύπλοο σκάφος ΄΄ΝΤΟΥΕΝΤΕ΄΄ οδηγούσε ένας νεαρός.

Όμως αυτό δεν μπόρεσε να αποδειχτεί κατά την ανακριτική διαδικασία, επειδή δυστυχώς δεν έγινε δεκτό το αίτημα άρσης του απορρήτου των στοιχείων των 15 προσώπων, με τα οποία ο φερόμενος ως δράστης, Θρασύβουλος Λυκουρέζος, επικοινώνησε μετά το συμβάν.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Αλέξη Κούγια αναφέρει τα εξής:

Όπως είναι γνωστό, το δικηγορικό μας γραφείο έχει αναλάβει την υπεράσπιση των τραυματιών και των οικογενειών των θυμάτων από το τραγικό συμβάν πού έλαβε χώρα την 16/8/2016 στην Αίγινα, όταν το ιδιωτικό ταχύπλοο σκάφος ΄΄ΝΤΟΥΕΝΤΕ΄΄  επέπεσε πάνω στο σκάφος τύπου λάντζα ΄΄ΑΝΤΩΝΙΑ΄΄, εμβολίζοντας το και προκαλώντας τον θάνατο 4 εκ των επιβαινόντων και τον τραυματισμό 5 επιβαινόντων σε αυτό.

Με πρωτοφανή τρόπο εμφανίστηκαν ο ακόμα αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ράπτης Σταμάτιος  και ο τότε Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και προϊστάμενος του Λιμενικού Σώματος Θοδωρής Δρίτσας, οι οποίοι με δηλώσεις τους, πριν καν ξεκινήσει η ανακριτική διαδικασία, κατονόμασαν τον υπερήλικα Θρασύβουλο Λυκουρέζο ως οδηγό του ταχύπλοου και ως δράστη των εγκλημάτων που τελέστηκαν.

Η κυρία ανακρίτρια που επελήφθη της υπόθεσης κατά το στάδιο της κυρίας ανακρίσεως δεν έκανε δεκτά τα περισσότερα κατατεθέντα από την πλευρά μας αιτήματα για την άρση του απορρήτου των στοιχείων 15 προσώπων, με τα οποία επικοινώνησε ο φερόμενος δράστης Θρασύβουλος Λυκουρέζος μετά το τραγικό συμβάν, με αποτέλεσμα να παραμείνει αυτός ο υπερήλικας μοναδικός κατηγορούμενος και κανείς να μην λογοδοτήσει ποινικά, αφού απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2017.

Η πολιτική αγωγή ήταν βέβαιη από την πρώτη στιγμή ότι το ταχύπλοο σκάφος ΄΄ΝΤΟΥΕΝΤΕ΄΄ οδηγούσε ένας νεαρός, πλην όμως αυτό δεν μπόρεσε να αποδειχτεί κατά την ανακριτική διαδικασία, επειδή δυστυχώς δεν έγινε δεκτό το αίτημα άρσης του απορρήτου των στοιχείων των 15 προσώπων, με τα οποία ο φερόμενος ως δράστης επικοινώνησε μετά το συμβάν.

Την Δευτέρα, 4/2/2019, θα γίνει η πρώτη δίκη ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, η οποία έχει ως αντικείμενο την καταβολή αποζημίωσης από τον Γεώργιο Κρουσσανιωτάκη, ιδιοκτήτη του ταχύπλοου σκάφους  ΄΄ΝΤΟΥΕΝΤΕ΄΄, στις παθούσες Εnina Οlga, η οποία κατά το τραγικό δυστύχημα έχασε τον σύζυγό της Κατιφέ Θεόδωρο και την τετράχρονη κόρη της, και Cherednyk Anastasiia , η οποία έχασε τον σύζυγό της και υπέστη σοβαρότατο τραυματισμό στο αριστερό της πόδι, λόγω αποστέρησης διατροφής που όφειλαν σε αυτές οι θανόντες σύζυγοί τους.

Αθήνα, 1/2/2019
Με εκτίμηση
Αλέξιος Κούγιας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.