Αίγινα-Δημοτικές εκλογές 2019

Αίγινα-Δημοτικές εκλογές 2019

Κι όμως πέρασαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια από τις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές…

Ο χρόνος είναι πραγματικά αμείλικτος ενώ η κυβέρνηση από την πλευρά της κρατά “κλειστά” τα χαρτιά, για την ημερομηνία διεξαγωγής των Αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019.

Στην Αίγινα δυστυχώς είναι σαν να έχει σταματήσει… ο χρόνος και η παρουσία της διοίκησης του κ. Μούρτζη, ήταν πραγματικά απογοητευτική.

Όσοι από εμάς στήριξαν τις ελπίδες τους πως ο απερχόμενος Δήμαρχος θα “ξόρκιζε” τα λάθη του παρελθόντος και θα προχωρούσε σε μια νέα σελίδα και πορεία για το υπέροχο νησί του Αργοσαρωνικού, απογοητευτήκαμε… οικτρά.

Ωστόσο ο κ. Μούρτζης έχει ένα και μοναδικό… άλλοθι. Την έλλειψη στηριγμάτων και συνεργατών που θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν όχι μόνο σε έργα αλλά και σε καινούργιους τρόπους διαχείρισης της εξουσίας.

Περιχαρακώθηκε σε συνεργάτες που μόνο κακό του έκαναν ενώ παράλληλα φρόντισε να απομακρύνει όσα στελέχη θα μπορούσαν να τολμήσουν το… καινούργιο.

Η υπόθεση με τους υψηλόβαθμους αιρετούς που χρωστούσαν νερό, η ευνοϊκή ρύθμιση στα χρέη από νερό σε υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης, η ισχυρή κόντρα με επιχειρηματίες καθώς και τα… τραγελαφικά με την απομάκρυνση Οικονόμου από τους κόλπους της διοίκησης είναι μόνο κάποια γεγονότα που σημάδεψαν αρνητικά την διοίκηση του κ. Μούρτζη.

Μέσα σε όλα αυτό το αρνητικό γι αυτόν κλίμα, είναι άγνωστο εάν ο κ. Μούρτζης προχωρήσει σε εκ νέου υποψηφιότητα του για τον Δήμο Αίγινας.

Ακόμα όμως και εάν το πράξει θα πρέπει να λειτουργήσει με 180 μοίρες αλλαγή στρατηγικής για να αποφύγει το… βατερλό.

Γρίφο αποτελεί και η όποια απόφαση των… συγκυβερνώντων της παράταξης Δέδε για το τι θα πράξουν το 2019 και εάν οδηγηθούν σε αυτόνομη κάθοδο.

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της έχει τα δικά της… θέματα. Στη μείζονα αντιπολίτευση το τοπίο… παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο.

Ουσιαστικά μετά την αποχώρηση του πρώην Δημάρχου Παναγιώτη Κουκούλη από το προσκήνιο, τα ηνία και τον όποιο σχεδιασμό κινήσεων ανέλαβε ο πρώην Αντιδήμαρχος κύριος Νίκος Πτερούδης.

Ωστόσο αν και ακούγονται διάφορα ονόματα που μπορεί να ηγηθούν της προσπάθειας για ανάκτηση της εξουσίας από την πάλαι ποτέ ισχυρή ομάδα της παράταξης Κουκούλη, δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση.

Ο μόνος σίγουρος υποψήφιος για το 2019, είναι σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, ο… τρίτος στην “κούρσα” του 2014 Φίλιππος Τζίτζης.

Πάντως και ο κ. Τζίτζης θα πρέπει από την πλευρά του να προχωρήσει σε υγιείς και έξυπνες συνεργασίες ώστε να καταφέρει να αναρριχηθεί στον Δημαρχιακό θώκο.

Ο τέταρτος του 2014 κ. Αντώνης Ντελής θα πρέπει να καταφέρει να… μην εισπράξει την όποια δυσαρέσκεια του κόσμου για την κυβερνητική πολιτική ώστε να επιτύχει κάτι καλύτερο.

Πάντως καταλυτικό ρόλο στην… κούρσα των Δημοτικών εκλογών του 2019 για το νησί μας θα παίξουν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας καθώς και οι συμμαχίες και τα… πολιτικά παζάρια της τελευταίας στιγμής.

Κυριακή… κοντή γιορτή.

Νίκος Ευστ. Αλεξίου

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.